Πώς μπορώ να δω αν υπάρχουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα;
Στο μενού του προγράμματος «Βοηθητικά» υπάρχει η επιλογή: «Έλεγχος για νέες εκδόσεις».  Από εκεί το πρόγραμμα μας πληροφορεί  μέσω του διαδικτύου αν υπάρχει κάποια νέα έκδοση ή κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψη.  Η επιλογή αυτή εμφανίζεται επίσης στη φόρμα  ενημέρωσης αρχείων κληρώσεων.

Πώς ενημερώνω τα αρχεία νικητριών  - κληρώσεων;
Στο μενού «Βοηθητικά» ή στο μενού» Διαγωνισμοί» υπάρχει η επιλογή «ενημέρωση διαγωνισμών.  Από εκεί πάτε στη φόρμα ενημέρωσης. Με το κουμπί «Ενημέρωση από internet” επιλέγετε αν θα ενημερώσετε όλα τα παιχνίδια ή ένα συγκεκριμένο.  Στο τέλος βλέπετε πόσες νέες κληρώσεις προστέθηκαν σε κάθε παιχνίδι.

Υπάρχουν άλλες ευκολίες για την εισαγωγή του δελτίου;
Με δεξί κλικ (σε μη κλειδωμένο δελτίο) εμφανίζεται ένα μενού που μπορεί να μας βοηθήσει..

Πώς κάνω διαλογή στα δελτία μου;
Με το κουμπί Διαλογή. Εκεί δίνετε τους αριθμούς που θέλετε ή επιλέγετε τη ν.σ. από το αρχείο κληρώσεων. Με την επιλογή «τυχαία» μπορείτε να συμπληρώσετε τα κενά  σημεία των αριθμών.

Πώς κινούμαστε σε μια λίστα στηλών;
Το πρόγραμμα έχει ενιαίο τρόπο διαχείρισης λιστών με τον οποίο μπορούμε έκτος από το ποντίκι να χρησιμοποιήσουμε τα πλήκτρα ctrl+Home, Ctrl+End, για να πάμε στην αρχή ή στο τέλος της λίστας. Επίσης χρησιμεύουν τα πλήκτρα PageUp, PageDown.

Τι μπορώ να κάνω με το κατασκευαστικό πρόγραμμα «Οδυσσέας»;
Ορίζουμε το παιχνίδι που θέλουμε. Στη συνέχεια δίνουμε τους αριθμούς ή τα σημεία που θέλουμε να έχει το «πλήρες» σύστημα μας. 

Στη συνέχεια  μπορούμε να βάλουμε μέχρι 5 όρους.  Όπου κάθε όρος είναι ένα υποσύνολο  του πλήρους   από το οποίο ζητάμε οι εμφανίσεις σημείων να είναι σε ένα σύνολο δεκτών περιπτώσεων. Ορίζουμε το σύνολο των σημείων του όρου πατώντας (*) (αστερίσκο)  και δίνουμε τις δεκτές περιπτώσεις.  (Στο ΠΡΟΠΟ είναι λίγο διαφορετικό) Αφού βάλουμε όρους μετράμε το σύστημα και τυπώνουμε τις στήλες.  Με το κατασκευαστικό έχετε μια εναλλακτική πρόταση να παίξετε με ένα τρόπο που προσφέρει ίσως περισσότερη οικονομία.

Έχουμε χάσει τις σωστές ρυθμίσεις εκτύπωσης. Τι κάνουμε;
Από την οθόνη «ρυθμίσεις» που υπάρχει στην εκτύπωση δελτίων επιλέγουμε «αλλαγή αρχείου εκτυπωτή».

Αν ο εκτυπωτής μας τραβάει δελτία που τα στοιχίζουμε δεξιά (είτε από πάνω είναι από κάτω σε κασέτα) επιλέγουμε το αρχείο «THESH_0.rit» ή “THESH_1.rit” . και λέμε στο πρόγραμμα να το ενεργοποιήσει αυτές τις ρυθμίσεις. (Το πρώτο υποθέτει οριζόντια τοποθέτηση των δελτίων. Το δεύτερο κάθετη – όρθια ) τοποθέτηση.

Αν ο εκτυπωτής μας τραβά δελτία από τη μέση της κασέτας – θήκης χαρτιού (Συνήθως οι laserή πολλά μοντέλα εκτυπωτών ψεκασμού) επιλέγουμε το αρχείο “THESH_0_KENTRO.rit” ΄ή το«THESH_1_KENTRO.rit» αντίστοιχα.

Πως πετυχαίνουμε τη σωστή εκτύπωση δελτίου;
Τυπώνουμε  ένα δελτίο. Κρατώντας το όπως το βάλαμε κοιτάμε αν τα σημάδια  πρέπει να πάνε δεξιά αριστερά πάνω ή κάτω. Μετακινούμε τα σημάδια του δελτίου με τα τέσσερα βέλη αντίστοιχα. (του πληκτρολογίου ή της φόρμας δελτίων κάτω δεξιά) Κάθε φορά που πατάμε το βέλος αλλάζει η ένδειξη Δ(εξια)  ή Κ(άτω)  κατά 1/10 του χιλιοστού. Έτσι πατώντας δέκα φόρες ένα βέλος μετακινούμε τα σημάδια κατά ένα χιλιοστό.  Στο τέλος η νέα ρύθμιση  σώζεται.  (Προσοχή. Η διόρθωση δεξιά – αριστερά – πάνω – κάτω ) που θα προκαλέσουμε είναι σχετική με τη θέση τοποθέτησης του δελτίου (οριζόντια ή όρθια) και όχι πάντα οριζόντια.

Δεν καταφέρνω με τα βέλη τα ρυθμίσω το δελτίο. Τα σημάδια «πυκνώνουν» ή «απλώνουν» περισσότερο απ'ότι πρέπει.
Η περίπτωση αυτή δεν είναι συνηθισμένη. Βεβαιωθείτε κατ αρχήν ότι βάζετε τα δελτία με την πλευρά που πρέπει.

Φτιάχνουμε ένα σύστημα που βάζει  σημάδι στην πάνω αριστερή άκρη του δελτίου. (Πχ. Λόττο με στάνταρ το 1 ) Με τα βέλη φέρνουμε κατ αρχήν το σημάδι αυτό στη θέση του αδιαφορώντας για τα άλλα σημάδια.

Υπάρχουν τώρα δυο  συμπεριφορές.

Α. Τα σημάδια απλώνουν ή μαζεύουν κατά την Χ-διεύθυνση που είναι η κατεύθυνση κίνησης της κεφαλής του εκτυπωτή.

   Από τις ρυθμίσεις στην οθόνη δελτίων – επιπλέον ρυθμίσεις διορθώνουμε το πεδίο Scale-X (το αυξάνουμε αν μαζεύουν, Το μειώνουμε αν απλώνουν)

Β.  Α. Τα σημάδια απλώνουν ή μαζεύουν κατά την Υ-διεύθυνση που είναι η κατεύθυνση κίνησης του χαρτιού.

   Από τις ρυθμίσεις στην οθόνη δελτίων – επιπλέον ρυθμίσεις διορθώνουμε το πεδίο Scale-Υ  (όπως παραπάνω)

Σε κάθε διόρθωση πρέπει να ρυθμίσουμε πάλι τις ενδείξεις Δ – Κ με τα βέλη ώστε το πρώτο σημάδι να ξαναμπεί στη θέση του και μετά να ελέγξουμε τα υπόλοιπα.

Πρακτικά υπολογίζουμε πόσα κουτάκια (στα πόσα) είναι το σφάλμα και διορθώνουμε.

Παράδειγμα :  αν χάνει  3 θέσεις στις 20 (μαζεύει) τότε βάζουμε σαν διόρθωση τον παλιό αριθμό (που συνήθως είναι 1000) πολ/σμένο με το 20 δια 17 (1000 * 20 / 17 = 1176).

Βάζουμε μόνο ακέραιο και όχι δεκαδικό.

Παράδειγμα. Αν απλώνει 5 κουτάκια στα 20 βάζουμε σαν διόρθωση τον παλιό αριθμό (1000 συνήθως) πολ/σμένο με 20/25.  (1000 * 20 / 25 ) = 800

Χρειάζονται περίπου 3- 6 δοκιμές για να το πετύχετε.